250 грама натурален шоколад
150 грама орехови ядки
150 грама лешници
150 грама бадеми
150 грама масло
150 грама захар на пясък
За украса:
разтопен бял или черен шоколад, шоколадова или друга глазура
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците до твърд сняг. Размекнатото масло разбийте със захарта, като прибавяте един по един жълтъците.
Нарежете шоколада на ситно.
Смесете ядките, част от тях смелете ситно, а останалите - на по-едри парчета.
Прибавете шоколада и ядките към маслото, разбъркайте добре.
Добавете разбитите белтъци и отново разбъркайте старателно с помощта на дървена лопатка.
Използвайте разглобяема форма, чиито дъно и стени може да покриете с хартия за печене, ако желаете. Изсипете в нея тестото, поставете тортата в загрята до 180 градуса фурна, намалете температурата до 160 градуса и оставете тортата да се пече в продължение на 30 - 40 минути.
Когато е готова, извадете да изстива върху решетка.
Покрийте с глазура по избор или просто с разтопен шоколад, украсете с цели или натрошени ядки.