Ароматни запечени картофки със сиренце и малко кашкавал. Невероятно вкусна рецепта, която трябва...
27 Май 2015
32120
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ароматните допълнение обогатяват това вкусно основно ястие.
Състав
1 кг. картофи, почистени, обелени и нарязани на четвъртинки
масло за пържене
скилидка чесън
140 мл. мляко
25 г. галета
25 г. настъргано сирене или кашкавал на вкус
2 клонки мащерка
Приготвяне:
1. Варите картофите в тенджера, пълна с вода около 15 минути, докато омекнат. Добре изцедете.
2.
Малко масло загрейте в тенджерата пт картофите и запържете чесъна около минута, докато омекне.След това изсипете в нея млякото и загрейте малко. Върнете изцедените задушени картофи в тенджерата, свалете от огъня и разбъркайте картофите, докато не получите хомогенна смес.
3. Загрейте фурната на 180 градуса. В огнеупорен съд с размер 20 × 30 см. поставете пюрето.Поръсете галета, сирене и мащерка. Печете около 15 минути, докато се разтопи сиренето и се образува хрупкава коричка.
Забележка: По желание можете да варите картофите в подсолена вода.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари