1 кг брашно
1 кубче мая
3 яйца
2 ч.ч. олио
6 супени лъжици кисело мляко
200 гр. захар
200 гр. маргарин
мармалад по избор
1 яйце за намазване
пудра захар за поръсване
Замесва се тесто от дадените съставки и се оставя да втаса. Втасалото тесто се разделя на 4 части. Първата част от тестото се разточва на малка кора и се маже с маргарин, след което се покрива с друга кора, разточена със същия размер. Двете кори една върху друга се разточват на една голяма кора и тя се нарязва на триъгълници, като всяко триъгълниче се маже маргарин и в края му се поставя малко мармалад, след което се навива на кифличка. Кифличките се нареждат в тава, намазана с масло или маргарин и се оставят да втасат отново.
Преди печене се намазват с разбито яйце. Пекат се на 180-200 градуса в зависимост от фурната около 30 минути. Поръсват се с пудра захар.