4 средно големи пилешки бутчета
2 средни моркова
2 стръка пресен лук
1 клонка пресен розмарин
2-3 супени лъжици зехтин
2-3 супени лъжици горчица
малко сол, черен пипер
шарена сол
Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Измийте пилешките бутчета и ги подсушете на кухненска хартия. Всяко бутче овкусете със сол, черен пипер и шарена сол. След това ги намажете добре от всички страни с горчица.
Подредете ги в силиконова тавичка за печене. Около бутчетата подредете морковите, поставете отстрани стръкчетата пресен лук и клонката розмарин. Отгоре налейте малко зехтин.
Поставете тавичката в добре загрята фурна на 200 градуса и печете около 25 минути със затворен капак и още десет минути с отворен.
Като гарнитура може да поднесете сварени спагети или варени картофи/ориз.