1 кг обикновено тесто за хляб
3/4 ч.ч. зехтин
2-3 ч.л. ронена чубрица
2-3 ч.л. ситно нарязан пресен розмарин
3-4-5 (зависи от големината им и предпочитанията) скилидки чесън, много добре счукани със сол
сол
черен пипер
2 пълни шепи фино настърган Пармезан
смес от 1/3 ч.ч. зехтин с 2-3 скилидки фино счукан чесън, магданоз
Смесваме всички продукти от зехтина до черния пипер. Разделяме тестото на 2 части. Едната покриваме и оставяме настрана, а другата разточваме с форма на правоъгълник, така че едната му страна да е с около 30-35 см дължина. Дебелината на тестото трябва да е най-много 3-4 мм. С половината от приготвената по-горе смес намазваме тестото. От тестото по дължина режем ивици от по 2 см. Поръсваме ги с едната шепа Пармезан и всяка ивица (лента) усукваме по дължина. Така постъпваме и с втората половина от тестото.
Печем при 200С в предварително загрята фурна до силно зачервяване (20-25 мин). Изваждаме ги и докато са още съвсем горещи, ги намазваме със сместа от зехтин и чесън. Поръсваме с магданоз и сервираме веднага.