пилешко месо – 1 пиле
зехтин – 3 с. л.
чесън – 4 скилидки
бекон – 150 гр.
лук – червен 1 глава
домати – обелени 3 ч. ч.
пилешки бульон – 2 ч. ч.
бяло вино – сухо 3/4 ч. ч.
дафинови листа – 2 бр.
мащерка – прясна 1 ч. л.
маслини – 1 ч. ч. , без костилките
босилек – пресен 1/2 ч. ч.
сол
черен пипер
Подсушете добре нарязаното пиле и подправете със сол и черен пипер. В тенджера загрейте зехтина и изпържете парчетата до златисто от всички страни. Извадете ги с решетъчна лъжица.
Оставете в тенджерата половината от мазнината. На умерен огън задушете нарязания лук до светло златисто, добавете нарязания на ситно чесън и запържете за около минута. Добавете нарязания на кубчета бекон и запържете за около минута. Върнете парчетата пиле в тенджерата, добавете доматите, бульона, мащерката, дафиновия лист и няколко цели зърна черен пипер. Оставете на силен огън, докато заври, след което намалете и задушавайте до готовност на пилешкото около 45 минути. По средата на времето добавете маслините, а пет минути преди да свалите от огъня, добавете нарязания на ситно босилек.