Ароматно пиле по гръцки

вход през zajenata.bg
Ароматно пиле по гръцки
admin
Добавена от: admin
39443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо – 1 пиле
зехтин – 3 с. л.
чесън – 4 скилидки
бекон – 150 гр.
лук – червен 1 глава
домати – обелени 3 ч. ч.
пилешки бульон – 2 ч. ч.
бяло вино – сухо 3/4 ч. ч.
дафинови листа – 2 бр.
мащерка – прясна 1 ч. л.
маслини – 1 ч. ч. , без костилките
босилек – пресен 1/2 ч. ч.
сол
черен пипер

Подсушете добре нарязаното пиле и подправете със сол и черен пипер. В тенджера загрейте зехтина и изпържете парчетата до златисто от всички страни. Извадете ги с решетъчна лъжица.

Оставете в тенджерата половината от мазнината. На умерен огън задушете нарязания лук до светло златисто, добавете нарязания на ситно чесън и запържете за около минута. Добавете нарязания на кубчета бекон и запържете за около минута. Върнете парчетата пиле в тенджерата, добавете доматите, бульона, мащерката, дафиновия лист и няколко цели зърна черен пипер. Оставете на силен огън, докато заври, след което намалете и задушавайте до готовност на пилешкото около 45 минути. По средата на времето добавете маслините, а пет минути преди да свалите от огъня, добавете нарязания на ситно босилек.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft