2 с.л. олио
1/2 кг пилешко филе
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стръкче лимонена трева
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион
1 ч.ч. кокосово мляко
1 с.л. къри
сол
Време: 30 минути
Олиото (2 с.л.) се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие. В него се пържи нарязаното на средно големи парчета месо (1/2 кг), докато добие златиста коричка. Прибавят се лукът (1 глава), чесънът (3 скилидки), лимонената трева (1 стръкче), джинджифилът (1 ч.л.) и солта. Готви се при постоянно разбъркване, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавят се кориандърът (1 ч.л.), куркумата (1 ч.л.), кимионът (1/2 ч.л.) и се готви, докато подправките започнат да отделят аромата си. Налива се кокосовото мляко (1 ч.ч.) и се слага кърито (1 с.л.). Готви се, докато сосът се сгъсти.