Представяме ви една вкусна и различна алтернатива на класическата рецепта за пилешко с картофи, но щедро овкусени с подправки и поднесени по нестандартен начин.
3 супени лъжици зехтин
2 връзки зелен лук
16-20 листенца градински чай
4 горни бутчета
2 1/2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица черен пипер
1 връзка мащерка
500 грама червени картофи
Включете фурната да загрява на 180 градуса и намажете тава със зехтин.
Разпределете зеления лук в едната половина на съда за печене и го поръсете с градинския чай.
Овкусете пилето със сол и черен пипер и го поставете с кожата нагоре върху зеления лук.
В празната половина на тавата разпределете клонките мащерка и отгоре подредете измитите картофи, нарязани на едри парчета (измийте ги добре, но не ги белете). Подправете ги със сол и черен пипер.
Печете 30-35 минути, докато пилето и картофите се сготвят.