Месото от агнешкото внимателно отделете от костите, а по-дебелите краища внимателно разрежете, за да получите нещо като голям шницел. Повърхността на месото намажете с подправките, розмарин и смачкания чесън. След това напръскайте с лимонов сок и отгоре подредете тънко изрязана шунка. Навийте на руло, хубаво го завържете с готварски конец и посолете малко отвън. Така приготвеното руло запържете в тиган от всички страни, като добавите подправки на вкус (или Вегета). След това го извадете от тигана и поставете в подходяща тава заедно със зеленчуците (без картофите), налейте малко вода, покрийте с алуминиево фолио и поставете да се пече на 200 градуса около 45 минути. Картофите обелете и сварете за кратко - около 5 минути, след което отцедете. Отстранете фолиото от рулото, сложете в тавата картофите, смесете ги с подправките и оставете ястието да се пече още 20-25 минути. От изпеченото агнешко руло махнете конеца, оставете го за кратко да се охлади и след това нарежете на филийки.
Ароматно руло от агнешко
4 Март 2014
14790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари