Ароматно руло от агнешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ароматно руло от агнешко
Ароматно руло от агнешко
admin
Добавена от: admin
14790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг агнешко месо 
2 супени лъжици розмарин 
50 мл олио
3 скилидки чесън 
2 супени лъжици сок от лимон 
50 гр. шунка (тънко нарязани) 
1 супена лъжица подправки на вкус (или Вегета)
1 кг малки картофи 
150 гр моркови 
100 гр корен от целина 
100 гр. магданоз 

Месото от агнешкото внимателно отделете от костите, а по-дебелите краища внимателно разрежете, за да получите нещо като голям шницел. Повърхността на месото намажете с подправките, розмарин и смачкания чесън. След това напръскайте с лимонов сок и отгоре подредете тънко изрязана шунка. Навийте на руло, хубаво го завържете с готварски конец и посолете малко отвън. Така приготвеното руло запържете в тиган от всички страни, като добавите подправки на вкус (или Вегета). След това го извадете от тигана и поставете в подходяща тава заедно със зеленчуците (без картофите), налейте малко вода, покрийте с алуминиево фолио и поставете да се пече на 200 градуса около 45 минути. Картофите обелете и сварете за кратко - около 5 минути, след което отцедете. Отстранете фолиото от рулото, сложете в тавата картофите, смесете ги с подправките и оставете ястието да се пече още 20-25 минути. От изпеченото агнешко руло махнете конеца, оставете го за кратко да се охлади и след това нарежете на филийки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft