Ароматно сладко от портокалови корички
16 Октомври 2013
44916
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кората на 2 портокала
2 ч.ч. захар
1 с.л. винена киселина
150 мл. вода
Портокаловите кори (без бялата част) се нарязват на малки кубчета и се слагат в тенджера. Тенджерата се пълни с вода, колкото да се покрият корите, и се поставя върху предварително загрят котлон. Щом водата кипне, се изхвърля и се долива прясна вода. Тази процедура се повтаря три пъти. Отцедените при последната смяна на водата кори се измиват добре и към тях се добавят 150 мл вода и захарта. Сладкото се оставя да ври на бавен огън няколко часа, докато започне да се сгъстява. Към края на варенето се слага киселината и се вари, докато сладкото стане с нужната гъстота. Още докато е горещо се налива в бурканчета, които веднага се затварят с капачки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари