400 г брашно
1 ч.л. сол
10 г суха мая
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. суха мащерка
200 мл хладка вода
4 с.л. зехтин
30 г черни маслини
30 г зелени маслини
50 г сушени домати, предварително накиснати няколко часа в зехтин
1 жълтък
Брашното, солта, маята, мащерката и захарта се смесват в дълбок съд. По средата се оформя кладенче, в което се наливат 200 мл хладка вода и количеството зехтин. Меси се, докато се получи еластично тесто. Добавят се маслините (ситно нарязани) и ситно нарязаните домати.
Тестото се оформя на топка и се оставя в покрит намаслен съд за час и половина на топло. Обемът трябва да се увеличи два пъти. След като втаса, се омесва още веднъж, разделя се на две части, оформят се 2 хлебчета и се оставя да втасва на топло още 45 минути.
Хлебчетата се намазват с жълтъка и се пекат 40 минути в предварително затоплена фурна на 200С.