"Атомен" хляб по точна рецепта от Германия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
"Атомен" хляб по точна рецепта от Германия
"Атомен" хляб по точна рецепта от Германия
5324
"Атомен" хляб по точна рецепта от Германия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

КАК БЪРЗО ДА СИ ИЗПЕЧЕМ ДОМАШЕН ХЛЯБ

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

  • 400 г овесени ядки
  • 1 консерва боб  
  • орехи и шамфъстък
  • слънчогледови и тиквени семки
  • ленено семе
  • 150 мл вода
  • 20 мл растително масло
  • 1 с. л. сол

ГОТВЕНЕ

Пригответе овесена каша предварително, ще я използваме вместо брашно. По принцип можете да използвате всякакви зърнени храни, не само овесени ядки, основното е да ги смилате на брашно.

Отворете консерва боб и заедно с течността ги изсипете в  блендер. Разбийте до гладкост. Между другото, грахът е бобово растение, така че и той ще свърши работа. Изсипете сместа върху овесените ядки.

Добавете ядки, семена и ленено семе. Регулирайте пропорциите по ваш вкус. Всички налични ядки ще свършат работа. Ядките и семената е най-добре да се накълцат, особено орехите.

Добавете също растително масло, вода и сол към тестото. Смесете до гладкост.

Като форма използвайте стъклени буркани с капак. Намажете дъното и стените на бурканите с растително масло и след това поставете тестото, като го уплътните добре.

Загладете горната част на тестото и намажете с масло. Печете хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (до покафеняване). 

Оставете готовия хляб леко да се охлади във фурната. След това го покрийте с капаци, обърнете го и леко почукайте буркана по масата, за да отлепите хляба от дъното и стените на буркана. В това положение съхранявайте този хляб на хладно място.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft