![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 ч. ч. сушени зърна от зелен боб
1 ч. ч. бял боб
1 ч. ч. червен боб
8 ч. ч. вода
1/4 ч. ч. зеленчуков бульон
2 ч. ч. лук (нарязан)
1 ч. ч. нарязана зелена пиперка
1/4 ч. л. червен пипер
4 стръка целина (само стъблата - нарязани)
1/4 ч. ч. магданоз (нарязан)
1 1/4 с. л. нарязан пресен босилек или 1 ч. л. сушен
2/3 ч. л. смлян кимион
1 3/4 ч. л. сол
2/3 ч. ч. сурови смлени фъстъци
Смесете боба и водата. Варете ги 2 мин., покрийте с капак и махнете от огъня. Оставете боба да се накисва 1-2 ч. Прецедете водата и добавете 8 ч. ч. прясна вода. Върнете на огъня и варете на слаб огън 1 ч. Докато бобът ври, загрейте зеленчуковия бульон в незалепващ тиган и прибавете лука и пиперката. Задушете ги докато омекнат, около 5 мин. Прибавете целината и магданоза и варете още 3 мин. Прибавете зеленчуците и подправките към боба. Продължете да варите, като тенджерата е покрита с капак, докато бобът омекне (още около 1 ч. – 1 ч. 30 мин.). Когато бобът е почти сварен, прибавете смлените фъстъци и варете още 15 мин.