Ето какво им слагат на уличните мекици, че да са толкова пухкави! Тайната на мекотата и големите шупли:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето какво им слагат на уличните мекици, че да са толкова пухкави! Тайната на мекотата и големите шупли:
Ето какво им слагат на уличните мекици, че да са толкова пухкави! Тайната на мекотата и големите...
108275
Източник: actualno.com
Ето какво им слагат на уличните мекици, че да са толкова пухкави! Тайната на мекотата и големите шупли:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От дете обожавам мекиците - онези от будките със закуски, които се спират с аромата си, а като ги видиш колко са пухкави, буквално ти потичат лигите. Много търсих подходящата рецепта за тези Улични мекички , докато накрая попаднах на тази - смея да твърдя, че стават дори по-вкусни от тези, които се продават в будката!

Пухкаво тесто, големи шупла в средата и онзи несравним вкус, когато ги поръсиш с пудра захар (или пък ги поднесеш с вкусно бяло сирене).

Тайната на най-вкусните мекици се крие в използването на два вида мляко и два вида набухвател - ето точната рецепта:

Най-вкусните улични мекици

Продукти:

  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 550 г и още малко при месенето

домашни мекици

Начин на приготвяне:

Започва се с активираното на маята. Прясното мляко се затопля и в него се добавя захарта, малка част от брашното, маята. Разбърква се и се оставя да шупне.

Содата се разтваря в киселото мляко и се бърка. След това се прибавя олиото и яйцето и отново се разбърква.

В брашното се оформя кладенче. Изсипва се шупналата мая, киселото мляко с яйцето и се добавя солта. Тестото трябва да се получи меко и еластично. След това се оставя да втаса. Желателно е да увеличи обема си два пъти. Едва тогава е перфектно.

От тестото си късата малки топки и започвате да си оформяте мекички. За да се улесните, може да прибегнете към използването на точилка. Намажете я с малко мазнина и започнете да разточвате мекиците.

Имайте предвид, че тестото позволява да бъде съхранявано във фризер. Това значи, че дори след седмица или две от него можете да приготвите вкусна закуска, с която да изненадате семейството си.

домашни пържени мекици

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft