Баба Гануш - ориенталски сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Баба Гануш - ориенталски сос
Баба Гануш - ориенталски сос
admin
Добавена от: admin
34174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голям патладжан
3 скилидки чесън
60 мл сок от лимон
20 мл зехтин
2 супени лъжици тахан (или две супени лъжици пържен и счукан сусам)
половин китка пресен магданоз, ситно нарязан
сол, черен пипер

Набодете патладжана няколко пъти с нож или вилица, поставете го в тава за печене и печете в предварително загрята фурна около 30 минути, като от време на време го обръщате, за да се изпече равномерно от всички страни. 


Изпечения патладжан обелете и съдържанието поставете в купа. С вилица намачкайте средата, сложете я заедно с лимоновия сок, зехтина, счуканите скилидки чесън и тахана в блендер, и подправете на вкус със сол и пипер. Цялата смес смелете гладко и накрая добавете ситно нарязания магданоз
Разбъркайте добре соса и украсете с няколко листенца магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft