Баба Гануш - ориенталски сос
30 Август 2014
34174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Набодете патладжана няколко пъти с нож или вилица, поставете го в тава за печене и печете в предварително загрята фурна около 30 минути, като от време на време го обръщате, за да се изпече равномерно от всички страни.
Изпечения патладжан обелете и съдържанието поставете в купа. С вилица намачкайте средата, сложете я заедно с лимоновия сок, зехтина, счуканите скилидки чесън и тахана в блендер, и подправете на вкус със сол и пипер. Цялата смес смелете гладко и накрая добавете ситно нарязания магданоз
Разбъркайте добре соса и украсете с няколко листенца магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари