Търсите идеалния десерт за чаша кафе или чай? Уморени ли сте от обичайните рецепти? Е, ние имаме с какво да ви зарадваме! Днес ще ви покажем как да си направите Еврейско руло от маслено тесто с ядки, чийто вкус завинаги ще заеме специално място в сърцето ви!
Но стига дълги презентации. По-добре се заемете веднага с работата. Между другото, за тези, които обичат рецепти във видео формат, оставяме видео с подробни инструкции в края на статията. Запишете си необходимите продукти за този традиционен десерт :
Еврейско руло с ядки
Продукти за тестото:
- 2 яйца
- 200 г масло
- 10 г бакпулвер
- 3/4 ч.ч.
Продукти за плънката:
- 1 яйце
- 0,25 ч.л канела
- 600 г ядки
- 200 г захар
- 1/2 пак. ванилена захар
Приготвяне:
Първо смесете пресятото брашно с бакпулвера и замразеното масло (може да го настържете за по-лесно). След това смесете съставките с пръсти, за да направите трохи.
След това добавете заквасена сметана, захарта и содата с ванилията в купата с брашнените трохи. Освен това не забравяйте да чукнете яйцата в купата. След това разбъркайте добре съставките и получите хомогенно гъсто тесто.
Тестото може да бъде увито с прозрачно фолио и да го пъхнете за няколко минути в хладилника. Така ще бъде по-еластично. Междувременно пригответе ядковия пълнеж.
Ядките трябва да бъдат смлени с блендер или нарязани с нож. След това ядковите трохи се изсипват в дълбока купа и се смесват с канелата, захарта, ванилията и белтъка. Не изхвърляйте жълтъка, той ще ни бъде полезен на последния етап от подготовката.
След това изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на пласт с дебелина около 6 мм. След това равномерно разпределете пълнежа в тестото и внимателно завийте рулото.
Преместете рулото в тава за печене, покрита с хартия за печене или поне намаслена. След това намажете горната част на рулото с жълтък и направете няколко малки разреза.
Остава да сложите сладкиша да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Готовото и охладено руло по желание може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Така десертът ще бъде още по-вкусен!
Можете също да използвате въображението си и да експериментирате с пълнежа. Някои домакини, например, обичат да добавят сладко от горски плодове или сушени плодове към ядките.
Оставяме видео рецептата за визуализацията тук, както обещахме.