Баба знае най-добре: Бухнали кифли със сирене
7 Февруари 2016
23180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оставете маята да втаса, разтворена в малко от топлото мляко, смесено със захарта. Щом шупне добре, изсипете я в останалото мляко, заедно с водата.
Омесете всичко добре с половината от предвиденото количество брашно, а след това добавете олиото, жълтъците и сол на вкус (1-2 ч.л.). Добавяйте постепенно брашно, докато омесите не много твърдо тесто, което да може лесно да се точи.
Разделете тестото на няколко еднакви топки, всяка разточете с големината на чиния и разрежете на кръст.
Върху всяка четвъртинка сложете натрошено сирене и навийте на кифличка. Намажете кифличките с разбит белтък, сложете ги в намазнена тавичка и пъхнете във фурната, като ги оставите да втасат малко преди печенето. Печете на 180-200 градуса до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари