Баба знае тайната на перфектната баница - ето как я прави, за да стане висока, мека и сочна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба знае тайната на перфектната баница - ето как я прави, за да стане висока, мека и сочна:
Баба знае тайната на перфектната баница - ето как я прави, за да стане висока, мека и сочна:
75015
Баба знае тайната на перфектната баница - ето как я прави, за да стане висока, мека и сочна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно сте опитвали какви ли не рецепти за баница , но колко често сте успявали да я направите наистина пухкава, сочна и висока? Е, днес ще ви дадем безценен бабин съвет за най-сочната и мека баница . А той, оказва се, е в реденето на самата баница.

Вижте как:

Перфектната сочна и пухкава баница

Продукти:

1 пакет тънки кори (500 гр)

6 яйца

300 гр сирене

1 ч.л захар

500 мл прясно мляко

80 мл олио

50 грама краве масло

пухкава диплена баница

Начин на приготвяне:

3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко, после намазняваме тавата, включително страните й и започваме върху всяка кора да разпръскваме натрошено сирене. Сега започваме да набръчкваме листа под формата на хармоника и редим, като това правим с всички листи, като подреждаме от вън навътре на тавата.

Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта и с тази смес заливаме надиплената баница , нарязваме на малки парченца маслото и го нареждаме върху нея. Печем във фурната до зластисто - около 50 минути на 200 градуса. Да ви е сладко! 

надиплена баница

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft