Баба Иванка винаги добавя това към каймата: Сармите, кюфтетата и мусаката са много по-сочни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Баба Иванка винаги добавя това към каймата: Сармите, кюфтетата и мусаката са много по-сочни!
2919
Снимков материал: pixabay.com
Баба Иванка винаги добавя това към каймата: Сармите, кюфтетата и мусаката са много по-сочни!

Каймата се използва в много ястия. За да стане по-вкусно, сложете тази съставка в месото.

Почти невъзможно е да си представим семеен обяд без кайма.

Незаменима съставка е в сарми, пълнени чушки, мусака, кюфтета. От него също се правят бургери , кебапчета и паста. ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩОКак да накараме теменужките да цъфтят обилно през зимата: Залейте с този разтвор, ще бъдат разкошни като от цветарски магазин!

За да не ви е сухо месото

Задушаването на каймата може да се удължи, защото отделя много вода, но има опасност при дълго задушаване да стане суха и поради това ястието, което правите с нея, да не е вкусно и сочно. За да предотврати това, баба Иванка използва хитрост. В каймата при задушаване сложете по малко от една съставка, която винаги е в кухненското чекмедже.

Добавете сода бикарбонат

Добавете содата към каймата. На 500 грама кайма преди задушаване се слага 1/3 чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте, оставете да престои 15 минути и след това задушете месото. Благодарение на това месото ще бъде готово по-бързо, няма да отделя много вода при задушаване и ще остане сочно и меко . По същия начин преди задушаване можете да сложите сода бикарбонат и в нарязаното на парчета месо за яхния. В този случай трябва да сложите 1 чаена лъжичка сода за хляб на 500 грама месо.

.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft