Съвременният свят е изправен пред голям брой хронични и метаболитни заболявания, от които страдат все повече хора. В същото време като че ли съвременната медицина е безсилна да се справи с тях и да предотврати развитието им.
Едно от тези заболявания е диабетът . В момента в света има около 460 милиона души с тази диагноза, като се очаква до 2030 г. техният брой да достигне 600 милиона души.
Според експерти половината от диабетиците в България дори не предполагат, че имат такова заболяване, а тези, които знаят, са осъдени да следят постоянно нивото на кръвната си захар и да приемат лекарства до края на живота си.
Има обаче примери и изключения, които са успели да се спасят от това заболяване с помощта на народната медицина . Ето защо е необходимо нередностите да се контролират и регулират веднага след възникването им. Проблемите и болестите се решават много по-лесно, ако бъдат открити и лекувани навреме.
Такъв е случаят на Лиляна Панталеева от село Костанденец. Тя страдаше от висока кръвна захар в продължение на години, докато не започна да се лекува с природни лекарства.
В резултат на това кръвната й захар падна от 9,55 на 4,2 и след като се нормализира, не се повишава повече. За да си приготвите това народно лекарство срещу диабет , са ви необходими домашна ракия, орехи с твърда черупка и листа от уханното индрише.
Природен лек срещу диабет на баба Лили
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 500 мл домашна ракия около 40 градуса (двойно препечена)
- 16 цели ореха с твърди черупки (15-20 в зависимост от големината)
- 20 листа индрише
- 1 чаена лъжичка канела - по желание
ПРОЦЕДУРА:
Счуканите орехи заедно с черупката и плодовете се слагат в голям буркан, нарязват се листата на индришето заедно с дръжките, след което се добавят в буркана и накрая се залива с ракията. Разклатете добре, затворете и сложете буркана в хладилника (на най-долния рафт) да престои 15 дни. Трябва да увиете буркана във вестник или алуминиево фолио и да го разклащате от време на време.
След две седмици съдържанието се прецежда и лекарството се съхранява в стъклена бутилка в хладилник. Пие се по 20-25 мл сутрин на гладно до изчерпване на цялото количество. Най-добре е да се пие в продължение на три месеца, след което се прави почивка от 1 месец и след това може да се повтори още 3 месеца.
Баба Лили твърди, че кръвната й захар никога повече не се е покачвала и се чувства отлично. Тя препоръчва рецептата на всички, защото е убедена в ефективността на природната медицина.
Не забравяйте, че високата кръвна захар е заболяване, което изисква стриктен режим, здравословно хранене и физическа активност, както и избягване на бяло брашно, захар и други храни с висок гликемичен индекс.