Баба ме научи на времето как да си правя домашни кори за баница и оттогава не съм купувала от магазин

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба ме научи на времето как да си правя домашни кори за баница и оттогава не съм купувала от магазин
Баба ме научи на времето как да си правя домашни кори за баница и оттогава не съм купувала от...
23929
Баба ме научи на времето как да си правя домашни кори за баница и оттогава не съм купувала от магазин
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

1 кг. брашно

1 яйце

2-3 супени лъжици кисело мляко

1 супена лъжица олио

1 супена лъжица оцет

щипка сол

около 2 чаши хладка вода

олио за намазване и разточване

 

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и леко се затопля.

В направената ямичка се слагат последователно яйцето, киселото мляко, олиото, оцетът и солта.

Налива се по малко вода и се омесва, докато се получи меко тесто.

Не е задължително да се използва цялото количество вода.

Тестото се меси, докато при разрязване с нож се установи, че са се образували шупли и мехурчета.

Готовото тесто се намазва с олио, покрива се с хартия и се оставя да отлежи половин час.

След това се нарязва на малки късчета, които се оформят на топки.

Те се разточват с точилка на малки питки с диаметър 12-15 см., намазват се с мазнина и се слепват по 3-4.

Оставят се за 5-10 минути да поемат мазнината.

Питките се разточват на тънки кори.

Диаметърът им се съобразява с диаметъра на тавата, в която ще се пече баницата.

Нареждането на корите и оформянето на баницата е описано в съответните рецепти

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft