Баба го печеше навремето - Еврейско руло по стара рецепта. Как ухае само и трае цяла седмица! (ВИДЕО)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба го печеше навремето - Еврейско руло по стара рецепта. Как ухае само и трае цяла седмица! (ВИДЕО)
Баба го печеше навремето - Еврейско руло по стара рецепта. Как ухае само и трае цяла седмица!...
17213
Баба го печеше навремето - Еврейско руло по стара рецепта. Как ухае само и трае цяла седмица! (ВИДЕО)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Търсите идеалния десерт за чаша кафе или чай? Уморени ли сте от обичайните рецепти? Е, ние имаме с какво да ви зарадваме! Днес ще ви покажем как да си направите Еврейско руло от маслено тесто с ядки, чийто вкус завинаги ще заеме специално място в сърцето ви!

Но стига дълги презентации. По-добре се заемете веднага с работата. Между другото, за тези, които обичат рецепти във видео формат, оставяме видео с подробни инструкции в края на статията. Запишете си необходимите продукти за този традиционен десерт :

еврейско руло с ядки

Еврейско руло с ядки

Продукти за тестото:

  • 2 яйца
  • 200 г масло
  • 10 г бакпулвер
  • 3/4 ч.ч.
захар
  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 1 ванилена захар
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 0,2 ч.л. сода за хляб
  • Продукти за плънката:

    • 1 яйце
    • 0,25 ч.л канела
    • 600 г ядки
    • 200 г захар
    • 1/2 пак. ванилена захар

    Приготвяне:

    Първо смесете пресятото брашно с бакпулвера и замразеното масло (може да го настържете за по-лесно). След това смесете съставките с пръсти, за да направите трохи.

    трохи брашно

    След това добавете заквасена сметана, захарта и содата с ванилията в купата с брашнените трохи. Освен това не забравяйте да чукнете яйцата в купата. След това разбъркайте добре съставките и получите хомогенно гъсто тесто.

    Тестото може да бъде увито с прозрачно фолио и да го пъхнете за няколко минути в хладилника. Така ще бъде по-еластично. Междувременно пригответе ядковия пълнеж.

    Ядките трябва да бъдат смлени с блендер или нарязани с нож. След това ядковите трохи се изсипват в дълбока купа и се смесват с канелата, захарта, ванилията и белтъка. Не изхвърляйте жълтъка, той ще ни бъде полезен на последния етап от подготовката.

    смлени овкусени ядки

    След това изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на пласт с дебелина около 6 мм. След това равномерно разпределете пълнежа в тестото и внимателно завийте рулото.

    руло с ядки

    Преместете рулото в тава за печене, покрита с хартия за печене или поне намаслена. След това намажете горната част на рулото с жълтък и направете няколко малки разреза.

    орехови рула

    Остава да сложите сладкиша да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.

    Готовото и охладено руло по желание може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Така десертът ще бъде още по-вкусен!

    еврейско руло

    Можете също да използвате въображението си и да експериментирате с пълнежа. Някои домакини, например, обичат да добавят сладко от горски плодове или сушени плодове към ядките.

    Оставяме видео рецептата за визуализацията тук, както обещахме.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft