Баба така ме учеше: навиваш ги малки като нокът, подреждаш и затискаш с чиния. Излапвам 20 на един път!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Баба така ме учеше: навиваш ги малки като нокът, подреждаш и затискаш с чиния. Излапвам 20 на един път!
Баба така ме учеше: навиваш ги малки като нокът, подреждаш и затискаш с чиния. Излапвам 20 на...
admin
Добавена от: admin
174180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 глави кисело зеле
250-300 гр. ориз
1/2 л олио
Подправки:
сол, черен пипер и червен пипер на вкус


Тези постни сармички са малки колкото нокътя на ръката. Да, изисква се търпение да ги навиеш, но вкусът е един път!
Приготвят се ден по-рано. Зелевите листа се нарязват на парчета с големина, колкото искаме да бъде малка сармата. В нашия случай 3х4 см. След това правим плънката. Оризът се измива през цедка. Хубаво се изцежда и се добавя малко сол, доста червен пипер, черен пипер на вкус и олио, колкото да покрие ориза.
Взема се по малко от плънката и се навиват сармички - стегнати като бебенца. Нареждат се плътно в съд, който може да се ползва във фурната, предварително намазан с олио. Ако се правят два реда, между тях се поставят цели зелеви листа, а над тях се долива олио и се поръсва червен пипер. Върху най-горния ред се долива пак олио и се поръсва червен пипер. Слага се повечко олио, защото зелето трябва да бъде малко по-мазно, за да бъдат сармичките вкусни като тези с месо.
Отгоре се залива с вряща вода - да дойде 2-3 пръста над сармите, и се затискат със съд, достатъчно голям, за да покрие всички сарми, така че да не се движат при готвенето.
Варят се до готовност - докато оризът и зелето хубаво омекнат.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft