Рецептите за палачинки са лесни и просто трябва да изберете тази, която ви е най-вкусна. Днес ви предлагаме една интересна рецепта за палачинки , която може би помнят нашите баби.
Благодарение на този трик отлежалите палачинки на няколко дни отново ще бъдат сочни като току-що приготвени!
Сочни палачинки в млечен сос
Продукти:
200 + 200 мл прясно мляко
200 мл вряща вода
1 чаша обикновено брашно (250 мл)
3 яйца
60 г кристална захар
1/2 ч.л.
3 с.л. растително масло
80 г краве масло
Приготвяне:
Разбийте яйцата в купата.
Добавете сол, захар.
Разбийте с бъркалка.
След това разбийте 200 мл мляко.
Добавете брашното и разбийте хубаво, за да не останат бучки.
Постепенно при непрекъснато разбиване налейте гореща вода и след това олио.
Объркайте хубаво тестото, покрийте и оставете да престои 15 минути.
Пригответе от него класически палачинки.
Изсипете подходящо количество тесто равномерно в намазнен тиган.
Изпържете от двете страни.
Когато сте готови, изсипете 200 мл мляко в по-дълбок съд на котлона.
Добавете 40 г краве масло, което оставете да се разтвори в млякото и разбъркайте.
Разтопете останалите 40 г масло в тиган.
Сега прегънете всяка палачинка наполовина два пъти.
Накиснете всяка сгъната палачинка в сместа от мляко и масло и след това поставете в тигана с разтопено масло.
В един тиган ще се поберат 4 сгънати палачинки, които след това залейте с малко от сместа от мляко с масло.
Покрийте с капак и оставете да къкри за 7-10 минути.
Готово, сега извадете палачинките и ги сервирайте с добавка на вкус - плодове, сладко и т.н.
Може да поръсите и с пудра захар.
Това е чудесен начин да обработите палачинките, които сте останали от предния ден. Ще станат свежи и сочни, като току-що изпържени.
Добър апетит!