Брашното, водата, оцета и солта се смесват хубаво. Тестото се меси 10 минути. От тестото се оформят 6 равни топки, поставят се в тавичка, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 15 минути. Върху леко набрашнен плот се разточете едно топче, докато стане с големината на дланта.
След това с ръка разтеглете тестото, като с длани изтегляте от центъра на тестото към краищата, за да стане тестото с равномерна дебелина. След това разточете с точилка. Тестото се точи, докато стане тънко, така че да прозира. Процедурата се повтаря с всички топки тесто.
Ако краищата на разточеното тесто са малко по-дебели и, може да ги отрежете. Разтопете маслото и оставете да се охлади. След това пригответе плънката. В купа счупете яйцата, разбийте с вилица и добавете киселото мляко и изварата/сиренето. В зависимост от солеността на изварата, добавете сол на вкус. Плънката разделете на 6 равни части. Всяка разточена кора намажете с разтопената мазнина и поставете от плънката в средата на кората.
Завийте кората като охлюв и я поставете в средата на намазнена тава за печене. Същото направете с другите кори, като поставяте всички напълнени кори отстрани на първата, централната кора.
Най-накрая намажете цялата баница с останалата разтопена мазнина и върху нея разпределете останалия пълнеж. Печете на фурна, загрята на 230 градуса, докато се зачерви добре.