Бабината баница

вход през zajenata.bg
Бабината баница
admin
Добавена от: admin
164148
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

200 мл (1 чаена чаша) вода 
600 гр. брашно (измерено със същата чаша)
1 чаена лъжичка оцет
1 ч.л. сол

За плънката:

4 яйца
400 гр. солена извара или надробено сирене
3 супени лъжици кисело мляко
125 гр. масло или маргарин

Брашното, водата, оцета и солта се смесват хубаво. Тестото се меси 10 минути. От тестото се оформят 6 равни топки, поставят се в тавичка, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 15 минути. Върху леко набрашнен плот се разточете едно топче, докато стане с големината на дланта. 


След това с ръка разтеглете тестото, като с длани изтегляте от центъра на тестото към краищата, за да стане тестото с равномерна дебелина. След това разточете с точилка. Тестото се точи, докато стане тънко, така че да прозира. Процедурата се повтаря с всички топки тесто. 


Ако краищата на разточеното тесто са малко по-дебели и, може да ги отрежете. Разтопете маслото и оставете да се охлади. След това пригответе плънката. В купа счупете яйцата, разбийте с вилица и добавете киселото мляко и изварата/сиренето. В зависимост от солеността на изварата, добавете сол на вкус. Плънката разделете на 6 равни части. Всяка разточена кора намажете с разтопената мазнина и поставете от плънката в средата на кората. 


Завийте кората като охлюв и я поставете в средата на намазнена тава за печене. Същото направете с другите кори, като поставяте всички напълнени кори отстрани на първата, централната кора.


Най-накрая намажете цялата баница с останалата разтопена мазнина и върху нея разпределете останалия пълнеж. Печете на фурна, загрята на 230 градуса, докато се зачерви добре. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft