Бисквитената торта е най-лесната торта на света, в това няма съмнение. Пакет бисквити, пакетче пудинг на прах и половин литър мляко - в общи линии с това се изчерпват основните продукти.
Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем
Продукти:
- 2 опаковки обикновени бисквити
- 100 г смлени орехи
За крема:
- 4 яйца
- 10 с.л. захар
- 6 с.л. брашно
- 1 пакетче ванилия
- 1 литър прясно мляко
- 1 пакетче масло от 125 грама
Начин на приготвяне:
Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясно мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на бучки.
Сложете на котлона и варете, докато не се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато, за да не загори.
Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото (трябва да е меко). Бъркайте, докато се съедини с крема.
В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре със смлени орехи.
Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем отново.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ, за да стегне.
Щом е готова, поръсете отгоре с още натрошени орехи и доукрасете по желание.