Бабината лютивка

вход през zajenata.bg
Бабината лютивка
admin
Добавена от: admin
31304
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

домати - 2 кг
червени чушки - 2 кг
люти чушки - 500 г
чесън - 1 глава
захар - 200 г
олио - 1 ч.ч.
оцет - 1 ч.ч.
сол - 3 - 4 с.л.
магданоз - 1 връзка

Измийте доматите, отделете чепчиците и ги смелете през мелачка, отделяща люспите. Червените чушки опечете, обелете, отделете дръжките и семките и ги нарежете възможно най-ситно. Лютите чушки почистете от дръжките и семките и нарежете на ситно. Скилидките чесън почистете и накълцайте.
В голяма тенджера на котлона кипнете за 5 минути олиото, оцета, захарта и солта. Добавете чесъна, а след 2 минути и доматеното пюре.
Разбърквайте и оставете пюрето да се сгъсти. Тогава прибавете червените печени чушки и лютите чушки. Бъркайте домашната лютивка за още 10 минути. Щом течността се редуцира максимално, свалете от котлона и разбъркайте с накълцания магданоз.
Още гореща разсипете в затоплени, сухи бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат.
Съхранявайте на хладно и тъмно място. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft