Бабината сочна торта с домашен крем и орехи - вкусът остава дълго, след като е свършила последната трошичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бабината сочна торта с домашен крем и орехи - вкусът остава дълго, след като е свършила последната трошичка!
Бабината сочна торта с домашен крем и орехи - вкусът остава дълго, след като е свършила...
34520
Източник: gotvach.bg
Бабината сочна торта с домашен крем и орехи - вкусът остава дълго, след като е свършила последната трошичка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бабите ни може и да не знаеха какво е фондан, безе и други модерни кулинарни термини, но пък със сигурност знаеха тайната на вкусната и сочна домашна торта с много крем и орехчета. Точно това имаме за вас днес - бабината торта с домашен крем и орехи .

Продуктите за нея са обикновени, но вкусът ѝ се помни дълго, след като е изчезнала и последната трошичка! Ето рецептата за най-вкусната бабина торта :

Бабината сочна торта

Продукти:

6 яйца

2 ч.ч. захар

3 ч.ч. брашно

12 с.л. олио

1 пак. бакпулвер

1 пак. амонячна сода

2 ванилии

1 ч.ч. лимонада или кисело мляко

2 пак. крем нишесте

1 400 мл прясно мляко (както е указанието на пакетчето)

Приготвяне:

Първо разбийте хубаво яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко + амонячната сода (или лимонадата), ванилиите и брашното, смесено с бакпулвера. От сместа изпечете три блата, като в единия добавите 3 с.л. какао.

Пригответе крема нишесте по указанията на опаковка.

Леко сиропирайте блатовете за тортата със сок от компот и ги намажете с крема. Отгоре намажете цялата домашна торта с останалия крем и поръсте обилно с натрошени с орехи. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft