Бабите ни може и да не знаеха какво е фондан, безе и други модерни кулинарни термини, но пък със сигурност знаеха тайната на вкусната и сочна домашна торта с много крем и орехчета. Точно това имаме за вас днес - бабината торта с домашен крем и орехи .
Бабината сочна торта
Продукти:
6 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
12 с.л. олио
1 пак. бакпулвер
1 пак. амонячна сода
2 ванилии
1 ч.ч. лимонада или кисело мляко
2 пак. крем нишесте
1 400 мл прясно мляко (както е указанието на пакетчето)
Приготвяне:
Първо разбийте хубаво яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко + амонячната сода (или лимонадата), ванилиите и брашното, смесено с бакпулвера. От сместа изпечете три блата, като в единия добавите 3 с.л. какао.
Пригответе крема нишесте по указанията на опаковка.
Леко сиропирайте блатовете за тортата със сок от компот и ги намажете с крема. Отгоре намажете цялата домашна торта с останалия крем и поръсте обилно с натрошени с орехи.