Бабини варени гевреци

вход през zajenata.bg
Бабини варени гевреци
admin
Добавена от: admin
38762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 яйце 
600 гр брашно 
1 ч.ч топла вода 
1 ч.л захар или мед
1 ч.л сол 
1 пакетче суха мая
За намазване и поръсване:
1 яйце
едра сол, сусам, мак
 

Разтворете маята в част от топлата вода, заедно със захарта и малко от брашното. Оставете сместа да шупне. През това време пресейте брашното, предварително смесено със солта, и оформете кладенче в средата му. Вътре изсипете шупналата мая, останалата вода, яйцето. Омесете меко тесто, оформете го на топка и го оставете да втасва на топло, докато удвои обема си. 
От втасалото тесто късайте парченца, които оформяйте първо на фитили, а след това - на гевреци с кръгла форма или с формата на прецели (с кръстосани краища). Сложете на котлона тенджера с вода и щом заври, пускайте вътре оформените гевреци за по 1-2 минути, докато изплуват на повърхността. Вземайте ги с решетъчна лъжица и ги подреждайте в предварително намазнена тава. Отгоре ги намажете с разбито яйце и поръсете с едра сол, сусам или мак (по желание). Запечете ги в силна фурна, докато се зачервят приятно. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft