Ето няколко от най-добрите, изпитани рецепти за мигрена и главоболие, завещани ни от нашите скъпи баби, както и рецепта от Учителя Дънов.
Отвара от липов цвят при мигрена - една супена лъжица липов цвят се слага да заври в чаша вода и да ври 10 минути. Тази отвара е най-подходящо да се пие вечер.
Розмарин - залейте една чаена лъжичка сухи листа от розмарин с чаша гореща вода, покрийте съда и оставете сместа да престои 10 минути.
Настойка от копър при мигрени и главоболие - една супена лъжица съцветия от копър се слагат в чаша и половина гореща вода. Отварата се изпива на глътки през целия деня.
Билкова смес за мигрена - тя може да ви помогне бързо да се справите с главоболието - смесете по 20 г съцветия от вратига, липов цвят и листа от маточина. Две супени лъжици от тази смес се вари с половин литър вода, престоява един час, след това се прецежда. Изпива се на два приема през деня - 2 часа след ядене и преди сън.
Рецептата за високо кръвно и мигренозно главоболие на Петър Дънов е лесна за изпълнение и е с много продукти, които винаги са ни под ръка.
За да направите рецептата ще ви е необходима месомелачка. Може и кухненски робот. Рецептата е на базата на чесън – 5 големи скилидки се смилат. прибавят се 3 лимона, заедно с корите и също се смилат. Сместа се изсипва в 1,25 литра вряла вода. Покрийте плътно, затворете добре стъкления съд, в който ще се съхранява отварата и занесете на тъмно и студено място. Така предстоява поне 3-4 дни. След това внимателно прецедете и взимайте по 1-2 супени лъжици половин час преди хранене.