Бабини соленки с кисело мляко и содичка - пръхкави, дъхави и меки. Как да им устои човек?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бабини соленки с кисело мляко и содичка - пръхкави, дъхави и меки. Как да им устои човек?
Бабини соленки с кисело мляко и содичка - пръхкави, дъхави и меки. Как да им устои човек?
26777
Източник: gotvach.bg
Бабини соленки с кисело мляко и содичка - пръхкави, дъхави и меки. Как да им устои човек?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Помните ли онези соленки с амонячна сода , които бабите ни правеха в миналото? Като ги отхапеш, и се топяха от мекота и пръхкавост. Днес имаме за вас точно бабина рецепта за соленки - плънката е със сирене, а количеството - голямо, като за гладна фамилия.

Ето и продуктите за бабини соленки с кисело мляко и содичка :

Бабини соленки

Продукти:

400 гр. брашно

200 гр. кисело мляко

200 гр. масло

1 белтък

1/2 ч.л.амонячна сода

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок - 1 с.л.

За плънката:

200 гр. сирене (може и кашкавал)

2 яйца

1 жълтък за намазване

сусам за поръсване

Приготвяне:

Пресейте брашното със солта и содата бикарбонат. Оформете кладенче и в него сипете разтопеното масло, без да е горещо. Добавете и киселото мляко, в което сипете амонячната сода и налейте една лъжица лимонов сок върху содата, за да я угаси. Разбъркайте да шупне.

Прибавете един белтък, а жълтъка заделете за намазване. Замесете меко тесто, докато поеме всичкото брашно.

Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с правоъгълна форма с дебелина 4-5 мм. Нарежете кората на квадрати с размери 7/7 см.

За плънката размачкайте сиренето и към него добавете разбити с вилица две яйца. Ако използвате кашкавал, настържете го предварително Разбъркайте сместа.

Гребвайте с лъжичка от тази смес, като я разпределите върху нарязаните квадрати. Завийте соленките като рулца. Подредете ги върху хартия за печене в голямата тава от фурната.

През това време включете фурната да загрее на 200 градуса. Намажете рулцата с жълтък и поръсете със сусам. Изпечете соленките за 15 минути - до зачервяване

Да ви е сладко!.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft