Бабините гюзлеми
20 Септември 2013
212881
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Содата се разтваря в киселото мляко, добавя се водата, олиото, солта, захарта и всичко се разбърква. Към сместа се прибавя постепенно пресятото брашно и се замесва средно меко тесто, което се покрива с чиста кърпа, оставя се за около час да почине. Тестото се разделя на малки топки. От всяка се разточва кора с дебелина около милиметър. Маже се с мас и се поръсва със ситно натрошено сирене, предварително объркано с яйцето. От края към средата корите се срязват на 3-4 места, без да се достига средата. Краищата се премятат към средата един върху друг, след това още веднъж много леко се поръсват с брашно и се разточват, колкото да се поизтънят получените банички. Пекат се на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари