1. В купа се поставя киселото мляко, добавя се содата и се оставя за 5 минути.
2. В друг съд се счупва яйцето, добавят се захарта, ванилията, маста и кората от лимон, Разбива се до еднородна смес.
3. Двете течни смеси се съединяват и се добавя брашното, смесено с бакпулвера.
4. Брашното трябва да е толкова, че да се замеси меко тесто.
5. Тестото се разточва върху набрашнен плот и с формичка или чашка се режат кръгове.
6. Във всеки кръг се слага по малко сладко и орехова ядка.
6. След това плънката се прихлупва с тестото и се притиска по краищата.
7. Така приготвените курабии се поставят в тавичка за печене и се намазват с разбито яйце, след което се поръсват със захар.
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до зачервяване.
Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи
4 Април 2016
102004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари