![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Маята се разтваря в 1 ч.ч. от млякото (затоплено леко), добавят се 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Сместа се оставя да шупне. През това време се пресява останалото брашно и се оформя кладенче в средата му. Вътре се изсипват останалата захар и прясно мляко, жълтъците от двете яйца, ванилията и шупналата мая. Постепенно се замесва меко тесто, като се взема по малко от брашното и мазнината. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто се разделя на 4 топки, всяка от които се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Всяка кора се реже на правоъгълници (според големината, с която искате да са кифлите). Натрошените орехи и сладкото се смесват и получената плънка се разпределя в средата на всеки четириъгълник. Завиват се на кифли, които се подреждат на разстояние в намазнена тава. Кифлите се оставят да втасат още малко в тавата, след което се намазват с разбитите леко белтъци и се наръсват със захар. Пекат се в загрята умерена фурна (на 180 градуса) до готовност.