Бабините мармаладки - мекички отвън и сочни отвътре
13 Октомври 2015
21859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сложете маята в малко от хладкото мляко да шупне. Разбийте яйцето леко и добавете разтопената и охладена мас, брашното, маята и млякото, и омесете от продуктите гладко тесто.
Оставете го да втасва на топло место 15 минути.
След това разточете тестото на правоъгълник и го нарежете на квадрати. Върху всяко квадратче поставете по малко мармалад, след което покрийте с друго квадратче тесто.
Хубаво притиснете ръбовете на тестото с вилица, за да се залепят и запечатат плънката. Изпечете мармаладките в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари