Бабините сиропирани бисквити

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бабините сиропирани бисквити
Бабините сиропирани бисквити
admin
Добавена от: admin
24858
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 кафени чашки олио
3 к.ч. топла вода
3 к.ч. грис
5 супени лъжици захар
1 мая
1 пакетче бакпулвер
брашно - колкото поеме
1 пакетче ванилова захар
1-2 супени лъжици какао
За сиропа:
1 кг вода
1 кг захар
1 пакетче ванилова захар
по желание - половинки ядки от орехи или бадеми

1. Маята се разтваря в малко топла вода да втаса. 
2. Брашното, маята и всички останали съставки са замесват. 
3. Тестото се разделя на две части и в едната се добавя какаото. 
4. Всяка от смесите се разделя на две части, така че да се получат по 2 бели и 2 кафяви топки. 
4. От едната бяла и кафява топка оформете охлювчета - разточете първо бялата кора, след това върху нея - кафявата, и навийте двете на стегнато руло. От него нарежете филийки с дебелина 1,5 см.
5. От втората бяла и кафява топка завийте кифлички - разделете всяка кора на малки топчета с големината на орех. Първо разточете едно бяло топче и върху него - едно кафяво. Сложете половин ядка и навийте двете на кифличка. 
6. Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят.
7. С топлия сироп се заливат охладените сладки и се оставят да попият целия сироп.

За сиропа: 

1. Водата и захарта се сваряват, докато леко се сгъстят, и накрая се добавят ванилия и лимоновата кора.

1 чаша = 125 мл

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft