1. Маята се разтваря в малко топла вода да втаса.
2. Брашното, маята и всички останали съставки са замесват.
3. Тестото се разделя на две части и в едната се добавя какаото.
4. Всяка от смесите се разделя на две части, така че да се получат по 2 бели и 2 кафяви топки.
4. От едната бяла и кафява топка оформете охлювчета - разточете първо бялата кора, след това върху нея - кафявата, и навийте двете на стегнато руло. От него нарежете филийки с дебелина 1,5 см.
5. От втората бяла и кафява топка завийте кифлички - разделете всяка кора на малки топчета с големината на орех. Първо разточете едно бяло топче и върху него - едно кафяво. Сложете половин ядка и навийте двете на кифличка.
6. Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят.
7. С топлия сироп се заливат охладените сладки и се оставят да попият целия сироп.
За сиропа:
1. Водата и захарта се сваряват, докато леко се сгъстят, и накрая се добавят ванилия и лимоновата кора.
1 чаша = 125 мл