В тази статия ще говоря за горещи сандвичи на тиган със сирене и кашкавал - рецепта, която намерих в стария тефтер на майка ми. Приготвянето на сандвичи е много просто, но те се получават невероятно вкусни. Подходящи са за закуска, обяд и вечеря. Лесно и много просто.
ГОРЕЩИ САНДВИЧИ В ТИГАН С кашкавал
Най-важната съставка в горещите сандвичи е кашкавала. Той е този, който след леко разтопяване създава хрупкав и уникален вкус, разкривайки ястието от нова страна. Трябва да сложите повече от него в сандвичи, така че да е задоволителен и хранителен.
СЪСТАВКИ
5 филийки хляб
100 г кашкавал
яйце
една скилидка чесън
ПОДГОТОВКА
Настръжете кашкавала и чесъна на ситно ренде. Добавете ги в купа, а след това добавете едно яйце там и разбъркайте добре. Трябва да получите дебела маса.
Разстиламе получената смес върху хляб. След това поставете филийките хляб с кашкавал и яйца в тиган с намазаното надолу. Запържете сандвичи до златисто кафяво. Можете да изпържите и другата страна, за да станат по-хрупкави.
След това поставете сандвичите върху хартиена кърпа - трябва да попие излишното масло. След няколко минути сандвичите ще изстинат и могат да бъдат сервирани.
Тези горещи сандвичи с тиган могат да се консумират както топли, така и студени. Можете също така да приготвите такива за съпругът си за вечерта - повярвайте ми, той няма да остане безразличен. Желаем ви приятен апетит!