картофи - 500 г, сварени и нарязани на кубчета
кренвирши - 200 г
шунка - 200 г
бекон - 200 г
кашкавал - 200 г
кисели краствички - 4–5 броя
праз - бялата част на 1 стрък
червени чушки - 1 печена пиперка
майонеза -200 г
оцет - 1 с.л. ябълков, за дресинга
захар - 1 шипка кафява, за дресинга
горчица - 1 ч.л., за дресинга
Месата се режат на малки парчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а краставичките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно. В голяма купа се смесва всичко с картофите и нарязаната червена пиперка.
Всичко се разбърква и се омесва с мойонезата. Смесете продуктите за дресинга, полейте салатата и я разъркайте.
Салатата трябва да престои в хладилника преди да се поднесе в чинии.