1. Замесете тесто от всички съставки с хладката вода. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
2. След като втаса, разделете тестото на части и от всяка част разточете кора, след което я разделете на триъгълници и оформете кифлички. Поставяйте готовите кифли в хладилника, докато оформите цялото тесто.
3. След това включете фурната на 200 градуса и сложете водата да се загрява на котлона. След като водата започне да ври, дръпнете я настрана и сложете вътре содата, след което върнете на котлона.
4. Пуснете кифличките във врящата вода и ги оставете да поврат около 30 секунди. 5. Извадете ги и ги сложете в намазнена тавичка за печене. Посолете ги и ги пъхнете в загрятата фурна. Печете до зачервяване.
Забележка:
Палмовото масло, което използваме, е в твърдо състояние - като мас. Ако не искате кифличките да са постни, поставете обикновено масло в тестото.
В зависимост от влажността на брашното зависи дозата на водата за замесване на тестото, така че може би ще трябва да добавите или отнемете малко.
За да залепват по тавата е добре да използвате хартия за печене, като най-добре я намажете с олио.