2 кг. агнешка плешка
2 - 3 с.л. зехтин
1 - 2 главички чесън, разполовени
15 мл градински чай (2-3 щипки)
15 мл розмарин (2-3 щипки)
200 гр. мини лукчета (арпаджик)
250 мл телешки или пилешки бульон
250 мл сухо червено вино
ситна кафява захар
сол и черен пипер
Изрежете излишната мазнина от агнешкото, подправете го на вкус и намажете с олио с четка. Сложете чесъна, градинския чай, розмарина и лукчетата в дълбока тава (достатъчно голяма, за да побере агнешкото).
Сложете агнешкото върху подправките и лука и излейте отгоре бульона, захарта и виното. Покрийте с капак или алуминиево фолио. Печете на 120°C за около 3-4 часа, или докато стане крехко месото. Извадете агнешкото и дръжте на топло място, а през това време сложете тавата на котлона и сгъстете останалата течност до консистенцията на сос.
Нарежете и поднесете със задушени зеленчуци или прясна салата.