Фурната се загрява на 190 градуса. Подходяща тавичка се намазва с малко масло, приготвят се и 2 чаени чаши или купички за крем карамел, които да оформят кошничките.
Мекото масло се разбива добре със захарта, така че да се получи пухкав крем. Отделно с тел се разбиват белтъците и се добавят постепенно към масления крем при непрекъснато бъркане. Сместа се ароматизира с портокаловата кора и се добавят ситно накълцаните бадеми.
В намазнената тава се сипват купчинки от по 2 с.л. от сместа на разстояние една от друга. С помощта на гърба на супена лъжица купчинките се разстилат на кръгове около 10 см. в диаметър. Пекат се в загрятата фурна за не повече от 5 минути, така че само да порозовеят леко.
Отделят се веднага от дъното на тавата с шпатула или плосък нож и се прехвърлят в чашите/формичките, предварително намаслени, така че да заемат формата им. За по-добър ефект се надиплят краищата. Бадемовите кошнички се оставят да изстине във формите, преди внимателно да се извади.
Малко преди поднасянето кошничките се пълнят с разбитата сметана и се украсяват с пресните плодове. По желание към украсата могат да се добавят шоколадови пурички, ядки, настърган шоколад и т.н. - според фантазията и наличните продукти.
Бадемови кошнички с плодове
9 Февруари 2014
6614
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари