(За около 40 половинки целувки)
За целувченото тесто:
4 белтъка на стайна температура
1/2 ч.л. кремотартар или лимонов сок
200 гр. смлени бадеми
2 чаши (300 гр) пудра захар
За масления крем:
10 с.л. (140 гр) масло на стайна температура
1 жълтък на стайна температура
1 1/2 ч.л. ванилова захар или пудра захар
Загрейте фурната на 200°C.
С мелничка за ядки или ренде за пармезан смелете бадемите и ги объркайте в голяма купа заедно с 2 чаши пудра захар. Разбийте белтъците с кремотартара (ако използвате), докато оформят твърди връхчета. Внимателно ги объркайте в бадемите и пудрата захар, докато всичко се смеси добре. С чаена лъжичка вземайте от сместа и оформяйте малки целувки върху тавичка, покрита с хартия за печене. Ако белтъците са разбити достатъчно, целувките няма да се разливат много, но все пак оставете място между тях. Изпечете в долната част на фурната за 8-10 минути, докато целувките станат леко златисти. Няколко минути след като ги извадите от фурната, отлепете целувките с шпатула, иначе ще залепнат за хартията. Докато се пекат целувките, смесете продуктите за масления крем и ги разбийте до гладка смес. Когато целувките изстинат напълно, намажете слой от масления крем върху дъното на една целувка и залепете за нея друга – подобно на сандвич. Дръжте гоотвите сладки в хладилник или фризер до поднасянето им.