Баклава на орехови охлюви
22 Декември 2011
117732
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет точени кори
2 ч. ч. смлени орехови ядки
2 пакетчета ванилия
125 г краве масло
2 ч. л. канела
1/2 лимон
3 ч. ч. захар
Захарта се разтваря в 4 ч. ч. вода, кипва се и се прибавят ванилията и сокът от лимона.
Корите се разделят на две части, които се намазват с разтопеното масло.
Орехите се смесват с канелата и се разпределят върху двете части намазнени кори.
Навиват се рула, които се нарязват на колелца.
Колелцата се подреждат като пънчета в намазнена тава.
Поливат се с масло и се пекат около 1 час във фурна на 180 градуса.
Охладената баклава се залива с горещия сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари