Баклава с кокос и маково семе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Баклава с кокос и маково семе
Баклава с кокос и маково семе
admin
Добавена от: admin
10824
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
200 гр. кокос
3 с.л. маково семе
4 яйца
2 пак. ванилена захар
1 бакпулвер
200 мл. олио
400 мл. кисело мляко
За сиропа:
1 лимон
800 мл. вода
1 кг. захар

Първо пригответе плънката: разбийте на пяна яйцата, добавете киселото мляко, олиото и кокосът. Като биете бавно, прибавете маковото семе, бакпулверът и 1 пак. ванилена захар. Разбъркайте до еднородна смес. 

Намажете тавата, в която ще печете, с масло или олио. Започнете да редите корите: сложете една кора, напръскайте я с олио, покрийте с втора и наръсете нея с плънката. Повторете в този ред,докато наредите всички кори. Накрая завършете с кора, малко олио и отново кора (без плънка). 

Ако корите са много тънки, слагайте по 2 вместо 1

Намажете горната кора със смес от 1 с.л. олио и 1 с.л. вода, след което с остър нож нарежете на триъгълни парчета. 

Печете баклавата на 160 градуса 30-тина минути, или докато се зачерви добре.

Извадете я от фурната и оставете да изстине. 

За сиропа: сложете захарта и водата да се варят за 10 минути. След това дръпнете от огъня, за да се охлади леко (5 минути), след което прибавете сока от лимона. 

Изстиналата баклава наръсете с другото пакетче ванилена захар, след което я напоете със сиропа равномерно.

Оставете я да престои поне няколко часа (най-добре цял ден), за да попие сиропа, след което поднесете с кръгчета лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft