Баклава с портокалов аромат

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Баклава с портокалов аромат
Баклава с портокалов аромат
admin
Добавена от: admin
15512
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За сиропа:
350 г пудра захар
1 с.л. портокалов сок
350 мл вода
2 с.л. портокалова вода
За баклавата:
2 бр. големи портокала
семената на 1 шушулка ванилия
1 с.л. портокалов мармалад
400 г точени кори
150 г разтопено масло
150 г шам-фъстък, нарязан на едро
50 г сирене Маскарпоне

Захарта и водата се кипват за да се приготви сиропа. Намалява се температурата и се остава да ври 10-12 минути, като периодично се разбърква. Добавя се портокаловият сок и портокаловата вода, разбърква се и се оставя да изстине.
Кипва се вода и в нея се слагат двата портокала (цели) и се вари 45-50 минути, докато плодовете омекнат. Портокалите трябва да са добре покрити с вода през цялото време. Изваждат се и се оставят да изстинат. Разделят се на парчета и се пасират на гладко пюре. Готовото пюре се слага в гевгир и се изцежда максимално. Слага се в купа добавя се ванилията и портокаловият мармалад и се разбърква добре.

Фурната се загрява на 180 С. Тавата се намазва и започва да се реди като всеки лист се маже с масло, шам фъстък и портокаловата смес. Завършва се с кора, нарязва се и се запича 30 минути. Температурата се намалява на 150 С и се пече още 15-20 минути. Баклавата се вади, залива се със сиропа и се оставя да поеме. Сервира се с маскарпоне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft