БАКЛАВА ЧИЙЗКЕЙК: Феноменален десерт за всички поводи, ще ви просълзи от удоволствие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БАКЛАВА ЧИЙЗКЕЙК: Феноменален десерт за всички поводи, ще ви просълзи от удоволствие!
БАКЛАВА ЧИЙЗКЕЙК: Феноменален десерт за всички поводи, ще ви просълзи от удоволствие!
362
Източник: За Жената
БАКЛАВА ЧИЙЗКЕЙК: Феноменален десерт за всички поводи, ще ви просълзи от удоволствие!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Перфектната комбинация от баклава и чийзкейк в един феноменален десерт! Това представлява този Баклава-Чийзкейк , който стана истински хит в кулинарните форуми, а рецептата му е споделена вече хиляди пъти. Ако сте почитатели на турските десерти, но същевременно харесвате италианския привкус на чийзкейка, то тогава този сладкиш е точно за вас! Ето необходимите продукти:

Баклава-Чийзкейк

Продукти:

  • 4 опаковки крема сирене, размекнато на стайна температура
  • половин чаша захар
  • половин чаша мед
  • 2 супени лъжици ванилов екстракт
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 4 яйца
  • 1 чаша осолени, печени, почистени шамфъстъци + още малко за гарнитура
  • 1 пакет кори за баклава
  • 1/3 чаша несолено масло, разтопено
  • 1/4 чаша мед, за сервиране

Приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Увийте формата с алуминиево фолио и намажете с размекнато масло.

подготовка форма

Снимка: youtube

Разбийте крема сиренето в купа. Добавете захарта, меда, ваниловия екстракт и сметаната, след което разбийте отново.

След това добавете яйцата и отново разбийте всичко.

Нарежете шамфъстъка на кубчета. Добавете чаша шамфъстък към тестото, а останалото запазете за топинга. Разбъркайте добре, докато всичко се комбинира.

Намажете тънък слой разтопено масло между всеки 2-3 листа кори. След това изрежете листата във формата на шестоъгълник, като ползвате формата за ориентир.

кори с масло

Снимка: youtube

кори изрязване

Снимка: youtube

Сега внимателно повдигнете и прехвърлете наредените кори във формата и леко ги притиснете към дъното.

кори във форма

Снимка: youtube

Разпределете плънката върху готовата по-дебела кора.

плънка чийзкейк

Снимка: youtube

Отгоре се поръсва с останалия шамфъстък.

шамфъстък

Снимка: youtube

Сложете формата в по-голяма тава, напълнете с вода до 1/3 от височината на формата и пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна.

водна баня

Снимка: youtube

Печете чийзкейка около 2 часа, докато кремът стегне, а корите се запекат.

изпечен чийзкейк

Снимка: youtube

След изтичането на времето за печене изключете фурната и пъхнете дървена лопатка във вратата й, за да е леко открехната. Оставете така сладкиша да се охлади заедно с фурната към час и половина, а след това охладете до стайна температура.

чийзкейк върху поставка

Снимка: youtube

Охладения напълно чийзкейк прехвърлете в хладилник за поне 5-6 часа.

чийзкейк с мед

Снимка: youtube

Накрая остава само да го залеете обилно с мед и да си отрежете щедро парченце!

парче чийзкейк

Снимка: youtube

баклава чийзкейк

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

баклава чийзкейк парченце

Снимка: youtube

баклава чийзкейк с мед

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft