Замесете меко тесто от брашното, 1/2 ч.л. сол и толкова вода, че да се получи гладко, меко и еластично тесто. Оставете тестото да почине.
Попарете спанака в подсолена вода, отцедете го и го нарежете на ситно. След това го объркайте с яйцата, млякото и половината сметана. Към сместа добавете гриса, царевичното брашно, бакпулвера и солта.
Разточете тестото на лист, малко по-голям от размера на тавата, след което го прехвърлете в намазаната с олио тавичка. Оставете краищата на тестото да висят навън.
След това на дъното върху тестото разпределете плънката и я покрийте с висящите краища на тестото.
Намажете масленицата с разбито яйце и малко олио, и я печете 25 минути на 180 градуса, след което я извадете и намажете с останалата сметана. Върнете във фурната за още 5 минути, за да хване хубава коричка.