500 гр. телешко месо
500 гр. агнешко месо
1 кг картофи
4 големи моркова
4 глави лук
1 глава чесън
2 малки зелки
сол
черен пипер
Може да сготвите ястието по старомодния начин - в глинен гювеч за няколко часа на бавен огън, а ако сте фенове на модерните глезотийки в кухнята, може да ползвате и мултикукър. Еднакво вкусно е!
Подправете месото и оставете настрана.
Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.
Направете същото с морковите и лука.
Зелето се нарязва на четвъртинки.
На дъното на съда изсипете олио и отгоре подредете месото.
Върху него поставете част от зелето, лука, картофите и морковите.
Редете продуктите така, докато всички се изчерпат.
Отгоре поставете разрязаната глава чесън и налейте малко вода.
Покрийте съда с капак (или хартия за печене/фолио).
Гответе в продължение на около 6 часа на най-слабия огън без разбъркване.
Щом отворите капака, ще ви лъхне най-прекрасната миризма!