Баналните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не бухва:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Баналните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не бухва:
10480
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Баналните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не бухва:

Ето че Великден е почти на прага ни и дори тези от нас, които изобщо не са на "ти" с месенето и печенето, тайничко си мечтаят да направят домашен козунак , с който да оберат овациите на близките и фамилията. Ако досега опитите ви са се увенчавали с провал, то ние знаем много добре защо! Просто има важни моменти, които всички пропускаме или недоглеждаме при месенето на козунаците .

Затова днес решихме да ви изброим всичките тънкости и специфики на козунакоправенето , за да направите тази година перфектния козунак !

Ето 6 фатални грешки , заради които козунакът никога не се надува и не става на конци:

козунак на конци

1. Качеството на продуктите

Когато става въпрос за тази великденска вкусотия, много е важно да не жалете продуктите. В един козунак трябва да има качествени съставки и по много. Не купувайте продуктите, които са на промоция, а заложете на онези, в чиито вкус и качество сте се убедили.

2. Не пресявате брашното

В бързината често пропускаме да пресеем брашното, а дори да го направим, не повтаряме това действие. Това обаче е една от основните грешки, с които стартираме приготвянето на козунаците. От ключова важност е брашното да бъде пресято няколко пъти и по възможност през сито с най-малки дупчици. Това е поредната тънкост, с която да се съобразите.

3. Прекалявате с подправките

Мнозина домакини предпочитат да заложат на познатите подправки, като: ванилия, ром, кардамон, шафран и други. Ако прекалите, рискувате да приглушите вкуса на самото тесто. Така се губи идентичността на великденския козунак и няма да сте удовлетворени от крайния резултат.

4. Консистенцията на тестото

Тук е много важно да месите толкова продължително, колкото е нужно. Тестото не бива да е твърде меко, защото това допринася за неговото „разливане” и козунакът ще е твърде плосък. Не е препоръчително обаче да бъде и прекалено твърдо. Няма да се получи онзи въздушен ефект, който целите.

5. Продуктите не са с еднаква температура

Великденският козунак обича да му е топло и уютно. Погрижете се за това температурата у дома да е около 35 – 40 градуса. Нужно е всеки продукт да бъде предварително затоплен. Няма да ви е много приятно да кулинарствате на толкова високи градуси, но за всяко хубаво нещо се правят жертви.

6. Перфектното тесто се реже с нож

Един от индикаторите, подсказващ, че сте се справили отлично със задачата, е да можете да разрежете тестото с нож, без то да залепва по него. Ако успеете да постигнете този ефект, то значи е имало полза да опишем детайлно всяка една тънкост и да ви помогнем при направата на обичаните от всеки козунаци!

Приятно майсторене!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft