За 1 порция:
1 банан
лист алуминиево фолио
Пълнеж:
3-4 с.л. мини шоколадов чипс (натрошен шоколад)
2-3 с.л. фъстъчено масло
10-12 мини бонбони маршмелоу
ванилов сладолед
За украса:
шоколад
ягодов конфитюр
парченца ананас
мед
По желание:
натрошени ядки
разбита сметана
Прегънете фолиото на две и навийте краищата навътре, така че да се оформи легло за банана. С малък нож направете цепнатина в банана по дължина и я разширете внимателно. Напълнете вътрешността с шоколадов чипс, отгоре покрийте с плътен слой от фъстъченото масло и забодете бонбонките върху фъстъченото масло. Поставете бананите в приготвеното фолио и завийте краищата отгоре, така че да остане малък отвор, през който да може да наблюдавате печенето. Пъхнете във фурната или парти-грил, предварително загрети. Запечете за 10-15 минути, докато фъстъченото масло стане лъскаво, а бонбонките омекнат. Прегънете фолиото надолу и внимателно извадете горещия банан. Поставете го в лодка за бананов сплит. Отгоре гарнирайте с няколко лъжици сладолед, шоколадов чипс, парченца ананас и ягодов конфитюр. По желание може да доукрасите с течен мед, ядки и сметана!